Agenda

14 NOVEMBER: FAQ IN ABA: COMMUNICATIEVAARDIGHEDEN, ZINDELIJKHEID EN ETEN

Frans van Haaren voltooide zijn Kandidaatsexamen in de Psychologie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg (nu Tilburg University) en zijn Masters en Ph.D in de experimentele en toegepaste gedragsanalyse aan Western Michigan University in Kalamazoo, MI.  Hij deed post-doctoraal onderzoek op de afdeling Psychiatrie van de Universiteit van Chicago, voordat hij als wetenschappelijk (hoofd)medewerker werkzaam was op het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek in Amsterdam en de afdeling Toegepaste Gedragsanalyse van de Universiteitt van Florida. Frans is oprichter en klinisch directeur van Autism Early Intervention Clinics (www.autismclinics.com) en de ABA Academy (www.theABAAcademy) in St. Petersburg, FL en Altius ABA Therapy (www.altiusaba.com) in Goirle, alwaar hij zich inzet voor de behandeling van kinderen met autisme en andere ontwikkelingsachterstanden gebaseerd op de principes en methodes van de toegepaste gedragsanalyse (ABA).

Voor programma informatie klik hier

OKTOBER 2015: AUBRY DANIELS IN NEDERLAND

De Amerikaan Aubrey Daniels is ’s werelds meest toonaangevend gedragsanalist van dit moment en de grondlegger van organizational behavior management, dè manier om gedragsverandering in organisaties tot stand te brengen. Hij legt uit hoe managers onbewust van alles doen waardoor zij niet gewenst gedrag in organisaties in stand houden. Hij vertelt ook hoe het anders kan! Voor meer informatie en aanmelden: http://www.trickline.nl/meet-aubrey-daniels-congres

INSCHRIJVEN OPLEIDING REGISTERED BEHAVIOR TECHNICIAN

25 Juni start de inschrijving voor de opleiding tot Registered Behavior Technician (RBT). Het is de eerste officieel erkende opleiding tot ABA trainer in Nederland en wordt gegeven door Jolanda Scherpenzeel, BCBA van het ABA Centrum. De opleiding leidt tot een erkenning door de Behavior Analyst Certification Board, de ABA beroepsvereniging in de Verenigde Staten. 

Meer informatie http://abacentrum.nl/professionals/opleiding-rbt/

 


 

SYMPOSIUM 'APPLIED BEHAVIOR ANALYSIS BIJ KINDEREN EN ADOLESCENTEN MET AUTISME' - 30 JUNI 2015 Te Arnhem.

Cure & Care Development in samenwerking met het Dr. Leo Kannerhuis het symposium over ‘Applied Behavior Analyses bij kinderen en adolescenten met autisme”

Meer informatie http://www.curecare.nl/symposia_inhoud.php?symposia_id=44


 

Applied Behavior Analysis bij kinderen en adolescenten met autisme | Bibi Huskens & Robert Didden (red.)

Applied Behavior Analysis bij kinderen en adolescenten met autisme | Bibi Huskens & Robert Didden (red.)

Applied Behavior Analysis (ABA) streeft naar een verandering in het gedrag dat functioneel is voor het dagelijks leven van kinderen en jongeren met autisme. In dit uit tien hoofdstukken bestaande boek komen de principes en de praktijk van Applied Behavior Analysis bij kinderen en adolescenten met autisme aan de orde.

ISBN 978 94 92096 043

Verschijnt 30 juni 2015

Copyright 2012 DABA. Alle rechten voorbehouden. Webdesign en webdevelopment door Omines.